SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.
Potrebno je:
- 150 g griza
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 150 g šećera
- 3 jajeta
- 120 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 1 kašičica korice pomorandže
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za sirup:
- 120 ml soka od pomorandže
- 1 kašičica limunovog soka
- 240 ml vode
- 200 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U činiju razbijte jaja, pa dodajte so, koricu pomorandže i šećer. Mikserom mutite 3-4 minuta. Dodajte ulje i mutite minut. Onda sipajte jogurt i mutite jedan minut. Prosejte brašna i prašak za pecivo, pa dodajte sodu bikarbonu. Dodajte griz i vanilin ekstrakt, pa lopaticom dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite kolač da se prohladi. U činiju sipajte vodu, sok od pomorandže, sok od limuna i šećer. Lopaticom promešajte, pa zakuvajte na tihoj vatri. Čačkalicom izbockajte prohlađeni kolač, pa preko sipajte sirup. Prijatno!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORANŽ KOCKE OSVEŽAVAJU U TRENU Kremaste i slatke, po ukusu im nema ravnih
Uspeće i potpunim početnicima, a ukusom bude sva čula.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)