MEKAN I MIRIŠLJAV Biskvitni kolač sa pomorandžom može da bude i desert i sladak doručak
Odličan je uz šolju čaja ili mleka.
Sastojci:
5 jaja
300 g brašna
50 g kukuruznog brašna
200 g margarina
200 g šećera
1 prašak za pecivo
5 kašika soka od pomorandže
Priprema:
Kalup za hleb namažite margarinom. Umutite omekšali margarin sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Zatim dodajte sok od pomorandže. Pomešajte oba brašna i prašak za pecivo i dodajte u smesu, pa izmešajte kašikom. Sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Zabodite čačkalicu i ako na njoj ne ostane ništa kada je izvadite kolač je pečen. Ostavite da se prohladi u kalupu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA ANANASOM Osvežava, jednostavno se pravi i osvaja na prvi zalogaj!
Kolač možete, po želji, poslužiti premazan šlagom.
ŽUTI KOLAČ SA MALINAMA Proveren recept sa merama na kašiku, nema šanse da vam ne uspe!
Kolač koji se brzo pravi i veoma je izdašan.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
MEKAN I PREUKUSAN Brzi kolač sa raznim suvim voćem odlično ide uz čaj ili kafu
Ovaj kolač može da se jede kao slatki doručak ili užina uz šolju mleka.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)