MEKAN I MIRIŠLJAV Biskvitni kolač sa pomorandžom može da bude i desert i sladak doručak

Trpeza/ V.V.

16:00

Slatki kutak 0

Odličan je uz šolju čaja ili mleka.

MEKAN I MIRIŠLJAV Biskvitni kolač sa pomorandžom može da bude i desert i sladak doručak
Shutterstock

Sastojci:

5 jaja

300 g brašna

50 g kukuruznog brašna

200 g margarina

200 g šećera

1 prašak za pecivo

5 kašika soka od pomorandže

Priprema:

Kalup za hleb namažite margarinom. Umutite omekšali margarin sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Zatim dodajte sok od pomorandže. Pomešajte oba brašna i prašak za pecivo i dodajte u smesu, pa izmešajte kašikom. Sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Zabodite čačkalicu i ako na njoj ne ostane ništa kada je izvadite kolač je pečen. Ostavite da se prohladi u kalupu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading