MEKAN I MIRIŠLJAV Biskvitni kolač sa pomorandžom može da bude i desert i sladak doručak
Odličan je uz šolju čaja ili mleka.
Sastojci:
5 jaja
300 g brašna
50 g kukuruznog brašna
200 g margarina
200 g šećera
1 prašak za pecivo
5 kašika soka od pomorandže
Priprema:
Kalup za hleb namažite margarinom. Umutite omekšali margarin sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Zatim dodajte sok od pomorandže. Pomešajte oba brašna i prašak za pecivo i dodajte u smesu, pa izmešajte kašikom. Sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Zabodite čačkalicu i ako na njoj ne ostane ništa kada je izvadite kolač je pečen. Ostavite da se prohladi u kalupu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA ANANASOM Osvežava, jednostavno se pravi i osvaja na prvi zalogaj!
Kolač možete, po želji, poslužiti premazan šlagom.
ŽUTI KOLAČ SA MALINAMA Proveren recept sa merama na kašiku, nema šanse da vam ne uspe!
Kolač koji se brzo pravi i veoma je izdašan.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
MEKAN I PREUKUSAN Brzi kolač sa raznim suvim voćem odlično ide uz čaj ili kafu
Ovaj kolač može da se jede kao slatki doručak ili užina uz šolju mleka.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)