POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ruma ili arome
- 1 vanilin šećer
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek-papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore napola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite četvrtom korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.

ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Drugačija i preukusna, poćiće vam voda na usta
Fenomenalna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNA TORTA Kremasta poslastica koju svi vole, po receptu iz starog bakinog kuvara
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)