POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

policajka torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:

  • 2 jaja
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika kakaoa
  • pola kesice praška za pecivo

Fil:

  • 1 l mleka
  • 16 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g crne čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ruma ili arome
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g mlevenih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek-papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore napola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite četvrtom korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading