ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

čokoladni mus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g crne čokolade (dugmići)
  • 3 jaja
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • ekstrakt vanile
  • so

Priprema:

U posudi pomešajte čokoladne dugmiće, prstovat soli i vanilu. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja na laganoj vatri. Zatim umutite žumanca i dodajte u čokoladu. Toplom pavlakom prelijte čokoladu, uz neprestano mućenje dok smesa ne postane glatka. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Polako dodajte umućena belanca u čokoladu,uz neprestano mućenje. Smesu sipajte u kalupe za mus. Ostavite preko noći u frižuderu da se stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading