ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g crne čokolade (dugmići)
- 3 jaja
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- ekstrakt vanile
- so
Priprema:
U posudi pomešajte čokoladne dugmiće, prstovat soli i vanilu. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja na laganoj vatri. Zatim umutite žumanca i dodajte u čokoladu. Toplom pavlakom prelijte čokoladu, uz neprestano mućenje dok smesa ne postane glatka. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Polako dodajte umućena belanca u čokoladu,uz neprestano mućenje. Smesu sipajte u kalupe za mus. Ostavite preko noći u frižuderu da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)