PISTAĆ TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Slična Dubai poslastici, ali kremastija i laganija
Savršenog ukusa, pogodna za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Za osnovu:
- 250 g kadaif rezanaca
- 80 g maslaca
- 70 g pečenih pistaća
- 100 g krema od pistaća
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml slatkepavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krema od pistaća
- 150 g krem sira
Za preliv:
- 150 g bele čokolade
- 80 g krema od pistaća
Priprema:
Propržite kadaif rezanca, na srednje jakoj vatri, na maslacu u tiganju. Onda ih prebacite u kalup za tortu, pa dobro utisnite da dobijete podlogu. Preko nanesite krem od pistaća i pečene pistaće, pa stavite u frižider. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer u prahu i krem sir dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Umešajte krem od pistaća i dobro sjedinite. Preko podloge nanesite krem, pa ostavite tortu 4 sata u frižideru. Belu čokoladu otopite na pari , pa pomešajte sa pistać kremom. Prellijte tortu, pa ostavite da se ohladi u frižideru.
Možda vas zanima:

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)