PISTAĆ TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Slična Dubai poslastici, ali kremastija i laganija
Savršenog ukusa, pogodna za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za osnovu:
- 250 g kadaif rezanaca
- 80 g maslaca
- 70 g pečenih pistaća
- 100 g krema od pistaća
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml slatkepavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krema od pistaća
- 150 g krem sira
Za preliv:
- 150 g bele čokolade
- 80 g krema od pistaća
Priprema:
Propržite kadaif rezanca, na srednje jakoj vatri, na maslacu u tiganju. Onda ih prebacite u kalup za tortu, pa dobro utisnite da dobijete podlogu. Preko nanesite krem od pistaća i pečene pistaće, pa stavite u frižider. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer u prahu i krem sir dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Umešajte krem od pistaća i dobro sjedinite. Preko podloge nanesite krem, pa ostavite tortu 4 sata u frižideru. Belu čokoladu otopite na pari , pa pomešajte sa pistać kremom. Prellijte tortu, pa ostavite da se ohladi u frižideru.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)