PISTAĆ TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Slična Dubai poslastici, ali kremastija i laganija

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Savršenog ukusa, pogodna za svečanu i slavsku trpezu.

pistać torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za osnovu:

  • 250 g kadaif rezanaca
  • 80 g maslaca 
  • 70 g pečenih pistaća
  • 100 g krema od pistaća

Za fil:

  • 500 g maskarpone sira 
  • 300 ml slatkepavlake
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 g krema od pistaća
  • 150 g krem sira 

Za preliv:

  • 150 g bele čokolade 
  • 80 g krema od pistaća

Priprema:

Propržite kadaif rezanca, na srednje jakoj vatri, na maslacu u tiganju. Onda ih prebacite u kalup za tortu, pa dobro utisnite da dobijete podlogu. Preko nanesite krem od pistaća i pečene pistaće, pa stavite u frižider. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer u prahu i krem sir dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Umešajte krem od pistaća i dobro sjedinite. Preko podloge nanesite krem, pa ostavite tortu 4 sata u frižideru. Belu čokoladu otopite na pari , pa pomešajte sa pistać kremom. Prellijte tortu, pa ostavite da se ohladi u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading