MARKIZA SA ČOKOLADOM Jeftina poslastica za koju ne trebate da palite rernu, a ukusna kao da ste se trudili satima
Napravi se brzo, a pojede odmah.
Potrebno je:
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičica ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema:
Mleko sipajte u duboki tanjir sa ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodni obložite alu-folijom. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miksera. Sipajte u šerpu i preko naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite tortu u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
BRZA TORTA SA MALINAMA I PIŠKOTAMA ZA LENJE DOMAĆICE Gotova dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BAKA MILKINA ŠARLOTA TORTA Nostalgična poslastica koja tera vodu na usta
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KREMASTA TORTA SA PIŠKOTAMA I BRESKVAMA Pravi se maltene sama, a nema ko je ne voli
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BAKA MILKINA ŠARLOTA TORTA Harmonija bogatog fila i sočnih piškota u poslastici koja se ne zaboravlja
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)