MARKIZA SA ČOKOLADOM Jeftina poslastica za koju ne trebate da palite rernu, a ukusna kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Napravi se brzo, a pojede odmah.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 pakovanja piškota
  • 250 g putera
  • 9 jaja
  • 250 g šećera
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 kašičica ekstrakta ruma
  • 250 ml mleka

Priprema:

Mleko sipajte u duboki tanjir sa ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodni obložite alu-folijom. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter  i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači.

Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miksera. Sipajte u šerpu i preko naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite tortu u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading