DRUGAČIJI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Slatki zalogajčići koji mirišu na ljubav
Sočni i slatki, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za smesu:
- 200 g jogurta
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 4 kašike ulja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- pola kesice praška za pecivo
Za glazuru:
- 150 g bele čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere, pa dodajte jogurt, ulje i sve sjedinite mikserom. Onda dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešajte varjačom. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Izlijte pripremljenu smesu u kalup. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Belu čokoladu polomite na kockice, pa otopite na pari sa uljem.Glazurom prelijte pečene mafine.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)