KOLAČ SA JAGODAMA I BELOM ČOKOLADOM Prolećni desert koji će se razgrabiti u sekundi
Sočan i sladak, za prave sladokusce.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike oštrog brašna
Za fil:
- 450 g jagoda
- 150 g šećera
- 1 kesica želatina
- 500 g maskarponea
- 2 kašike šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 5 jagoda
Priprema:
Za biskvit, od belanaca umutite čvrst sneg uz dodatak prstohvata soli i postepeno dodavanje šećera. Ovu smesu rasporedite u pleh dimenzija 30×20 cm, obložen pek-papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10-15 minuta, odnosno dok blago ne požuti. Želatin rastopite na najslabijoj vatri i ulijte u vruć pire od jagoda. Maskarpone sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu. Podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte prohlađeni pire od jagoda i ručno lagano izmešajte. Za drugi deo otopite belu čokoladu u mikrotalasnoj i malo je prohladite, pa ulijte u posudu i pažljivo izmešajte.
Možda vas zanima:

DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice
Savršena i sočna, za pravo uživanje.

BRZI KOLAČ SA PUDINGOM I JAGODAMA Desert za pamćenje, nema ko vam neće tražiti recept
Jednostavan desert skupog ukusa.

NEODOLJIVI GRIZ KOLAČ SA BOROVNICAMA Uspeva i početnicima, a obara s nogu koliko je ukusan
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠUSTER PITA Zaboravljeni posni kolač od sastojaka koje već imate u kući, po receptu koji se prenosio generacijama
Fenomenalan desert koji budi nostalgiju na bakinu kuhinju.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.

DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslasica bez koje je nezamisliva svečana i slavska trpeza
Svečana i preukusna, prste da poližete.

NEPEČENA KOKOS TORTA Raskošna poslastica jednostavne pripreme kojoj nije moguće odoleti
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

NAJSLAĐE KIFLICE SA ORASIMA Zamirisaće cela kuća, a mekane i sočne, prste da poližete
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)