KOLAČ SA JAGODAMA I BELOM ČOKOLADOM Prolećni desert koji će se razgrabiti u sekundi

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, za prave sladokusce.

kolač sa jagodama i belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike oštrog brašna

Za fil:

  • 450 g jagoda
  • 150 g šećera
  • 1 kesica želatina
  • 500 g maskarponea
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 5 jagoda

Priprema:

Za biskvit, od belanaca umutite čvrst sneg uz dodatak prstohvata soli i postepeno dodavanje šećera. Ovu smesu rasporedite u pleh dimenzija 30×20 cm, obložen pek-papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10-15 minuta, odnosno dok blago ne požuti. Želatin rastopite na najslabijoj vatri i ulijte u vruć pire od jagoda. Maskarpone sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu. Podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte prohlađeni pire od jagoda i ručno lagano izmešajte. Za drugi deo otopite belu čokoladu u mikrotalasnoj i malo je prohladite, pa ulijte u posudu i pažljivo izmešajte.

Komentari (0)

Loading