KOLAČ SA JAGODAMA I BELOM ČOKOLADOM Prolećni desert koji će se razgrabiti u sekundi
Sočan i sladak, za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike oštrog brašna
Za fil:
- 450 g jagoda
- 150 g šećera
- 1 kesica želatina
- 500 g maskarponea
- 2 kašike šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 5 jagoda
Priprema:
Za biskvit, od belanaca umutite čvrst sneg uz dodatak prstohvata soli i postepeno dodavanje šećera. Ovu smesu rasporedite u pleh dimenzija 30×20 cm, obložen pek-papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10-15 minuta, odnosno dok blago ne požuti. Želatin rastopite na najslabijoj vatri i ulijte u vruć pire od jagoda. Maskarpone sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu. Podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte prohlađeni pire od jagoda i ručno lagano izmešajte. Za drugi deo otopite belu čokoladu u mikrotalasnoj i malo je prohladite, pa ulijte u posudu i pažljivo izmešajte.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)