KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima
Nemački tradicionalni kolač od sira kezekuhen najsličniji je čizkejku koji se peče. U originalu se sprema s kvarkom, ali slobodno možete da ga zamenite svežim sirom. Kremast, lagan i sočan, nema nikog ko će ostati na samo jednom parčetu. Najbolje ga služite uz šlag i sveže voće.
Potrebno je:
- 200 g maslaca
- 225 g kristal šećera
- 6 jaja
- 225 g brašna
- 4 šolje svežeg sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašika soka limuna
- 1 kesica pudinga od vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite maslac, jedno jaje i 80 grama šećera. Izlijte u kalup obložen pek-papirom. Zasebno umutite preostali maslac i šećer. Odvojte žumanca od belanaca, pa filu dodajte žumanca, uz neprestano mućenje. Zatim, pažljivo umešajte sir. Dodajte vanilin šećer, ekstrakt vanile i limunov sok, a zatim i puding u prahu. Belanca umutite u čvrst sneg. Špatulom lagano umešajte u žuti fil, pa sipajte preko testa u kalupu i poravnajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ugasite rernu, otvorite vrata i ostavite kolač u vrućoj rerni još deset minuta. Ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČIZKEJK SA BOROVNICAMA Osvaja od prvog zalogaja, a gotov za tili čas
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
ČIZKEJK SA MALINAMA Fenomenalan prolećni desert za prave sladokusce
Sočan kolač za sve prilike.
ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)