PROLEĆNI TIRAMISU SA JAGODAMA Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.

tiramisu sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g piškota
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 burbon vanilin šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 600 g jagoda (smrznute)
  • 100 ml ruma
  • sok od limuna
  • nekoliko jagoda za dekoraciju

Priprema

Umutite šećer sa žumancima i vanilinim šećerom dok smesa ne postane kremasta, pa dodajte maskarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag, pa umešajte u fil. Umutite čvrsti sneg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Iseckajte jagode, pa pola količine umutite mikserom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa ređajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isečenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite jagodama.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading