PROLEĆNI TIRAMISU SA JAGODAMA Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 400 g piškota
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 2 burbon vanilin šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda (smrznute)
- 100 ml ruma
- sok od limuna
- nekoliko jagoda za dekoraciju
Priprema
Umutite šećer sa žumancima i vanilinim šećerom dok smesa ne postane kremasta, pa dodajte maskarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag, pa umešajte u fil. Umutite čvrsti sneg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Iseckajte jagode, pa pola količine umutite mikserom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa ređajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isečenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite jagodama.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA LIMUNOM SE TOPI U USTIMA Kremast, lagan i osvežavajući, smaže se u trenu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)