INTEGRALNE VANILICE Zdravije, a podjednako ukusne kao one klasične, nestaće sa stola odmah
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 1 šolja ulja
- 1 čašica rakije
- 1 šoljica prah šećera
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 šolja integralnog brašna
- džem od šljiva
- prah šećer za posipanje
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prah šećerom i orasima, pa dodajte ulje i rakiju. Zamesite testo, pa ga rastanjite na debljinu od 0.5 cm. Modlom vadite smesu, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džemom prohlađeno testo, pa spajajte po dve. Na kraju, pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)