DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslasica bez koje je nezamisliva svečana i slavska trpeza

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Svečana i preukusna, prste da poližete.

doboš torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 11 jaja
  • 250 g putera
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 10 kašika kristal šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 kašika vanil-šećera

Priprema:

Kore: Umutite gust sneg od 7 belanaca i 7 kašika kristal šećera. Dodajte jedno po jedno žumance uz mućenje. Dobro umućenoj masi dodajte 7 kašika brašna i kratko mutite. Ispecite 7 tankih kora u plehu koji ste podmazali uljem i posuli brašnom. Nakon svake ispečene kore pleh operite i podmažite. Fil: Pomešajte 150 g šećera u prahu, 4 jaja i vanil-šećer i kuvajte na pari dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodajte omekšalu čokoladu umućenu sa puterom. Sjedinite mikserom i nafilujte kore, osim poslednje. Glazura: U šerpi istopite 3 kašike šećera i odmah prelijte ravnomerno preko torte. Nožem koji ste umočili u istopljen puter isecite glazuru u obliku komada torte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading