DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslasica bez koje je nezamisliva svečana i slavska trpeza
Svečana i preukusna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 11 jaja
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 150 g čokolade za kuvanje
- 10 kašika kristal šećera
- 7 kašika brašna
- 1 kašika vanil-šećera
Priprema:
Kore: Umutite gust sneg od 7 belanaca i 7 kašika kristal šećera. Dodajte jedno po jedno žumance uz mućenje. Dobro umućenoj masi dodajte 7 kašika brašna i kratko mutite. Ispecite 7 tankih kora u plehu koji ste podmazali uljem i posuli brašnom. Nakon svake ispečene kore pleh operite i podmažite. Fil: Pomešajte 150 g šećera u prahu, 4 jaja i vanil-šećer i kuvajte na pari dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodajte omekšalu čokoladu umućenu sa puterom. Sjedinite mikserom i nafilujte kore, osim poslednje. Glazura: U šerpi istopite 3 kašike šećera i odmah prelijte ravnomerno preko torte. Nožem koji ste umočili u istopljen puter isecite glazuru u obliku komada torte.
Možda vas zanima:
DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)