GRČKA SLADOLED TORTA Brza, preukusna, bez paljenja rerne i nikad kremastija poslastica
Neodoljiva i kremasta, osvojiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- još 3 dl mleka
- 4 kesice želatina
- 500 g šlag krema
- 300 g rendane čokolade
- 300 g iseckanih jagoda
- 300 g mlevenog keksa
- 2 manje kutije piškote
Priprema:
Zakuvajte mleko sa šećerom, pa ohladite. U 3 dl mleka potopiti 4 kesice želatina. Dodajte u prohlađeno mleko, pa mutite da dobijete glatku smesu. Dodajte šlag. Mutite fil 10 minuta, pa ga podelite na 3 jednaka dela. Prvom dodajte 300 g rendane čokolade. Drugom dodajte 300 g seckanih jagoda. Trećem delu dodajte 300 g mlevenog keksa. Pleh obložite folijom, pa sipajte prvi deo, pa drugi, pa treći.Na kraju poređajte piškote umočene u sok od jagoda.Ostavite tortu u frižideru, pa dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)