GRČKA SLADOLED TORTA Brza, preukusna, bez paljenja rerne i nikad kremastija poslastica

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva i kremasta, osvojiće vas na prvi zalogaj.

grčka sladoled torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 300 g šećera
  • još 3 dl mleka
  • 4 kesice želatina
  • 500 g šlag krema
  • 300 g rendane čokolade
  • 300 g iseckanih jagoda
  • 300 g mlevenog keksa
  • 2 manje kutije piškote

Priprema:

Zakuvajte mleko sa šećerom, pa ohladite. U 3 dl mleka potopiti 4 kesice želatina. Dodajte u prohlađeno mleko, pa mutite da dobijete glatku smesu. Dodajte šlag. Mutite fil 10 minuta, pa ga podelite na 3 jednaka dela. Prvom dodajte 300 g rendane čokolade. Drugom  dodajte 300 g seckanih jagoda. Trećem delu dodajte 300 g mlevenog keksa. Pleh obložite folijom, pa sipajte prvi deo, pa drugi, pa treći.Na kraju poređajte piškote umočene u sok od jagoda.Ostavite tortu u frižideru, pa dekorišite po želji.

Komentari (0)

Loading