GRČKA SLADOLED TORTA Brza, preukusna, bez paljenja rerne i nikad kremastija poslastica
Neodoljiva i kremasta, osvojiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- još 3 dl mleka
- 4 kesice želatina
- 500 g šlag krema
- 300 g rendane čokolade
- 300 g iseckanih jagoda
- 300 g mlevenog keksa
- 2 manje kutije piškote
Priprema:
Zakuvajte mleko sa šećerom, pa ohladite. U 3 dl mleka potopiti 4 kesice želatina. Dodajte u prohlađeno mleko, pa mutite da dobijete glatku smesu. Dodajte šlag. Mutite fil 10 minuta, pa ga podelite na 3 jednaka dela. Prvom dodajte 300 g rendane čokolade. Drugom dodajte 300 g seckanih jagoda. Trećem delu dodajte 300 g mlevenog keksa. Pleh obložite folijom, pa sipajte prvi deo, pa drugi, pa treći.Na kraju poređajte piškote umočene u sok od jagoda.Ostavite tortu u frižideru, pa dekorišite po želji.
Možda vas zanima:

CRVENI SOMOT SA MALINAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, u poslastici koja miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica savršena je za sve svečane prilike.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu
Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica kojoj nije moguće odoleti, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena poslastica za prave sladokusce.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)