DAMEN KAPRIC Mekan i sočan kolač iz bakine kuhinje, a sastojke već imate kod kuće

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Savršen za sve svečane prilike.

damen kapric
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 80 g masti
  • 1 dl mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 punih kašika džema od kajsija

Za šam

  • 4 belanca
  • 8 kašika šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mast , mleko i nekoliko kašika brašna. Onda promešajte, pa dodajte ostatak brašna s praškom za pecivo i sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džem preko pečenog testa, pa nanesite šne od belanaca. Pecite kolač  još 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading