DAMEN KAPRIC Mekan i sočan kolač iz bakine kuhinje, a sastojke već imate kod kuće
Savršen za sve svečane prilike.

Potrebno je:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 80 g masti
- 1 dl mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 punih kašika džema od kajsija
Za šam
- 4 belanca
- 8 kašika šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mast , mleko i nekoliko kašika brašna. Onda promešajte, pa dodajte ostatak brašna s praškom za pecivo i sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džem preko pečenog testa, pa nanesite šne od belanaca. Pecite kolač još 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)