DAMEN KAPRIC Mekan i sočan kolač iz bakine kuhinje, a sastojke već imate kod kuće
Savršen za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 80 g masti
- 1 dl mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 punih kašika džema od kajsija
Za šam
- 4 belanca
- 8 kašika šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mast , mleko i nekoliko kašika brašna. Onda promešajte, pa dodajte ostatak brašna s praškom za pecivo i sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džem preko pečenog testa, pa nanesite šne od belanaca. Pecite kolač još 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)