AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Sočna i slatka, ukusa koji priča priče.

posna američka pita
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 7 kašika soka od pomorandže
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika šećera
  • 175 g margarina

Za fil:

  • 1 kg jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike soka od pomorandže
  • 2 kašike cimeta
  • 3 kašike prezli

I još:

  • 3 kašike džema od kajsija
  • 4 kašike prezli

Priprema:

Testo: Pomešajte prosejano brašno, šećer i so. U drugoj činiji umutite hladan margarin, pa postepeno dodajte brašno i na kraju sok. Kada testo postane kompaktno stavite ga u frižider dok napravite fil. Fil: Narendajte očišćene jabuke, pospite sokom, šećerom i cimetom, te dodajte prezle. Ostavite da odstoje. Testo rastanjite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od pola centimetra i stavite u podmazan kalup za tortu kao koru. Višak sklonite i zajedno s kalupom stavite još pet minuta u frižider. Rastanjite ostatak testa, isecite na trake. Izvadite pitu iz frižidera, premažite džemom, pospite s pola količine prezli i rasporedite fil. Odozgo stavite preostale prezle i poređajte trake uzduž i popreko. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko jedan sat.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading