MAĐARSKA PITA SA JABUKAMA Od naše je razlikuje ova 2 sastojka, a biće nikad ukusnija
Fenomenalna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 3 šoljice brašna
- 1 šoljica maslaca
- 3/4 šoljice šećera
- 1/2 šoljice prezli
- 10 jabuka
- 4 jaja
- cimet u prahu
- karanfilić u prahu
- rendani muškatni oraščić
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prosejte brašno, pa dodajte maslac i 2 jaja i zamesite testo. Zatim ga podelite na dva dela, zamotajte i ostavite pola sata do sat u frižideru. Ogulite jabuke, pa ih izrendajte i pustite da puste sok. Razvaljajte prvi deo testa u oblik pravougaonika, pa ga pospite polovinom prezli.Ocedite jabuke, pa začinite i pošećerite. Onda promešajte nadev, pa ga nanesite po kori i pospite ostatkom prezli. Zatim, razvaljajte ostatak testa pa prekrijte jabuke i polako izbockajte viljuškom. Odvojite žumanca i belanca, izmešajte i time premažite pitu. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se malo prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Sočna i slatka, ukusa koji priča priče.

PITA SA JABUKAMA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Ovaj sastojak joj daje poseban šmek, razgrabiće se čim se postavi
Sočna i slatka, savršenog ukusa.

NEODOLJIVI BUREK SA JABUKAMA I CIMETOM Kombinacija ukusa kojoj nije moguće odoleti
Sočan i drugačiji, zamirisaće cela kuća.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)