MAĐARSKA PITA SA JABUKAMA Od naše je razlikuje ova 2 sastojka, a biće nikad ukusnija

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Fenomenalna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

lenja pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 šoljice brašna
  • 1 šoljica maslaca
  • 3/4 šoljice šećera
  • 1/2 šoljice prezli
  • 10 jabuka 
  • 4 jaja
  • cimet u prahu
  • karanfilić u prahu
  • rendani muškatni oraščić
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prosejte brašno, pa dodajte maslac i 2 jaja i zamesite testo. Zatim ga podelite na dva dela, zamotajte i ostavite pola sata do sat u frižideru. Ogulite jabuke, pa ih izrendajte i pustite da puste sok. Razvaljajte prvi deo testa u oblik pravougaonika, pa ga pospite polovinom prezli.Ocedite jabuke, pa začinite i pošećerite. Onda promešajte nadev, pa ga nanesite po kori i pospite ostatkom prezli. Zatim, razvaljajte ostatak testa pa prekrijte jabuke i polako izbockajte viljuškom. Odvojite žumanca i belanca, izmešajte i time premažite pitu. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se malo prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.

 

Komentari (0)

Loading