BOEM TORTA Raskošna poslastica zbog koje će se trud isplatiti, savršenog ukusa
Kremasta i savršena, ukrasiće svaku svečanu trpezu.

Potrebno je:
- 12 belanaca
- 150 grama šećera
- 250 grama pečenih mlevenih lešnika
- 2 kašike kakao praha
Za žuti fil:
- pola litra mleka
- 6 žumanaca
- 70 grama šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike gustina
Za crni fil:
- 6 žumanaca
- 70 grama šećera
- 5 štangli čokolade
- 200 grama maslaca
Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 štangle čokolade
Priprema:
Za kore umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte mlevene lešnike i kakao. Lagano kašikom sve umešajte, pa izlijte u posudu za pečenje, obloženu pek-papirom ili podmazanu. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, najmanje pola sata. Biskvit ostavite da se prohladi, pa isecite na tri kore. Za žuti fil umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i vanilin šećer, pa kašikom mešajte uz postepeno dodavanje brašna. Razmutite gustin u malo odvojenog mleka, pa umešajte u fil. Zatim ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre, dodajte fil, pa skuvajte kao puding. Ostavite da se hladi, a za to vreme spremite crni fil. Penasto umutite žumanca i šećer, pa stavite da se kuvaju na pari. Pri kraju dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi, pa sklonite s vatre. Ostavite da se hladi, pa prohlađenom filu dodajte istopljen i umućen maslac. Prvu koru premažite žutim filom, pa crnim filom, pa ponovo stavite koru, pa žuti fil, pa crni fil, pa ponovo koru. Za glazuru pomešajte šećer s vodom i stavite na srednju vatru, pa kad se šećer istopi, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Odmah prelijte preko torte i ostavite da se hladi i stegne.
Možda vas zanima:

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

BOEM TORTA Raskošna poslastica kao osmišljena za sve svečane prilike
Fenomenalna i drugačija, za prave sladokusce.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Kremasti kolač sa čokoladom i jagodama, senzacija prefinjenog ukusa
Savršena za sve prilike i kombinacija kojoj malo ko može da odoli

TURSKI MOKRI KOLAČ Recept je na čaše, pa je gotov za 30 minuta, a prosto se topi u ustima!
Čokoladni kolač koji podseća na koh.

ŠAMPITA SA BRESKVAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.

POSNA ROZEN TORTA Čokoladna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede!
Čokoladna torta sa rozen korama je odličan izbor kada imate goste.

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)