NEODOLJIVI SALČIĆI Slatkiš iz bakine kuhinje za prave sladokusce, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šoljicu kafe.

salčići
Printscreen

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 4 žumanceta
  • rendana kora jednog celog limuna
  • prstohvat soli
  • 300 ml kisele vode
  • 350 g svinjskog sala
  • 1 vanilin šećer
  • pekmez od kajsija
  • šećer u prahu

Priprema:

Brašno prosejte pa dodajte žumanca, limunovu koru, kašiku sala, so i polako sipajte vodu. Zamesite srednje mekano testo pa ga raklagijajte tanko i premažite sa 1/3 sala, preklopite kao za lisnato testo i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ponovite postupak još dvaput. Sledeći put rasklagijajte testo na debljinu 1cm, opkrojite nožem sa svih strana da bi se lepo razlistalo, isecite na kvadrate i namažite kašičicu džema. Dva kraja testa preklopite prema sredini i malo pritisnite da se ne bi otvorili prilkom pečenja. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene salčiće pospite šećerom u prahu  i vanilin šećerom.

Komentari (0)

Loading