ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Nepečeni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Kremasti desert pravi se lako, a bolji sigurno niste jeli.
Potrebno je:
- 175 g mlevenog keksa
- 75 g putera
- 400 ml slatke pavlake
- 400 g punomasnog krem sira
- 300 g bele čokolade, otopljene i ohlađene na sobnoj temperaturi
Za ukrašavanje:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
Priprema:
Za ovaj čizkejk otprilike 2 sata pre nego što počnete da ga pravite, izvadite slatku pavlaku i krem sir iz frižidera. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite u okrugli pleh. Umutite slatku pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu, dok se potpuno ne sjedine.Površinu kore poravnajte kašikom, pa smesu krem sira rasporedite po kori. Ohladite 3 sata ili, još bolje, preko noći. Preostali šlag umutite i ukrasiti rendanom čokoladom i komadićima čokolade. Uživajte!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)