KOLAČ SA JAGODAMA Neodoljivi desert koji miriše na ljubav, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 400 g jagoda
- 400 ml jogurta
- 4 velika jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 4 čaše oštrog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- malo limunovog soka
- masnoća i brašno
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jagodama skinite peteljke pa ih operite, i narežite na kriške. Poprskajte sa malo limunovog soka i promešajte. Pomešano brašno sa praškom za pecivo prosejte u jednu posudu. Zasebno pomešajte jaja sa šećerom, pa mutite pet minuta dok ne dobijete gustu smesu. Polako dodajte ulje, uz mućenje. Onda dodajte jogurt. Dodajte prosejano brašno i sve umutite. U smesu umešajte pola pripremljenih jagoda, pa promešajte špatulom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa po vrhu poređajte ostatak jagoda. Pecite kolač sa jagodama oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)