NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Mirišu na more, a naprave se brzinom svetlosti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršene za svečanu i slavsku trpezu.

posne kokos bombice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g vode
  • 500 g šećera
  • 500 g mleka u prahu
  • 250 g margarina
  • 400 g kokosa
  • 100 g lešnika

Priprema:

Stavite vodu na ringlu da proključa, pa joj dodajte margarin i šećer i pustite da se otope. Dodajte 250 g kokosa i mleko u prahu, pa promešajte dobro i pustite da se prohladi. Zasebno propržite 100 g lešnika. Od ohlađene smese sa kokosom pravite rukom kuglice pa stavljajte lešnik u sredinu. Kuglice valjajte u kokos pa stavite u frižider, da se stegnu.

 

Možda vas zanima:

makaronsi

NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu

13:30

25 jul, 2025

Kulinarski globus

Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.

Komentari (0)

Loading