POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MARMELADOM Sastojke već imate, priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 čaša vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 2 kašike marmelade
- 2 jabuke
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Oljuštite i narendajte jabuke, pa ih ostavite da puste sok. Pomešate brašno, prašak za pecivo i šećere. Onda dodajte vodu, ulje i marmeladu. Umešajte oceđene jabuke i dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Pečen kolač ostavite da se prohladi. Secite na parčiće i pospite šećerom.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)