POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MARMELADOM Sastojke već imate, priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 čaša vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 2 kašike marmelade
- 2 jabuke
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Oljuštite i narendajte jabuke, pa ih ostavite da puste sok. Pomešate brašno, prašak za pecivo i šećere. Onda dodajte vodu, ulje i marmeladu. Umešajte oceđene jabuke i dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Pečen kolač ostavite da se prohladi. Secite na parčiće i pospite šećerom.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)