FENOMENALNE RUSKE KAPE Kremaste i ukusne, savršene za svečanu i slavsku trpezu
Slatke i kremaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za koru
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl vruće vode
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
- 1,5 kašika kakaoa
Za fil:
- puding od vanile
- 350 ml mleka
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 100 g kokosovog brašna
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte da se sve sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i sa malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu „torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte da se samo malo ohladi.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva
Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)