RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.
Za biskvit:
- 6 Jaja
- 200 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 250 g maslaca
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g maslaca
Za posipanje:
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Sipajte mleko i ulje, pa dobro promešajte. Lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite biskvit da se prohladi pa ga isecite na krugove uz pomoć čaše. Mleko zakuvajte sa šećerom dok ne provri. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka dok smesa ne postane glatka. Zatim je dodajte u vrelo mleko, uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Onda pustite da se prohladi pa dodajte omekšali puter i vanilin šećer. Dobro mikserom umutite.Nanesite fil na svaki krug pa prekrijte drugim krugom. Zatim stranice kruga premažite filom pa valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu i maslac otopite na pari. Umačite svaku kapu u čokoladni preliv pa ostavite da se stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUSKE ŠUBARE ZA PRAVE SLADOKUSCE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a i dupla mera je malo
Sočne i kremaste, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)