RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.

Za biskvit:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.

TIRAMISU KUGLICE Omiljeni desert sa kafom na drugačiji način, prste da poližete
Neodoljivi desert ni malo ne zaostaje za originalom, a topi se u ustima.

NEODOLJIVE KIKIRIKI ŠTANGLICE Lako se prave, a smažu za tren oka, za savršen petak
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
- 6 Jaja
- 200 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 250 g maslaca
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g maslaca
Za posipanje:
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Sipajte mleko i ulje, pa dobro promešajte. Lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite biskvit da se prohladi pa ga isecite na krugove uz pomoć čaše. Mleko zakuvajte sa šećerom dok ne provri. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka dok smesa ne postane glatka. Zatim je dodajte u vrelo mleko, uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Onda pustite da se prohladi pa dodajte omekšali puter i vanilin šećer. Dobro mikserom umutite.Nanesite fil na svaki krug pa prekrijte drugim krugom. Zatim stranice kruga premažite filom pa valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu i maslac otopite na pari. Umačite svaku kapu u čokoladni preliv pa ostavite da se stegne. Prijatno!

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)