NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.
Potrebno je:
- 220 g brašna
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- korica limuna
Za krem od sira:
- 2 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 8 kašika šećera u prahu
- 300 grama maskarpone sira
- 2 kašike jogurta
- 180 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda
- 1 kašika šećera
- sok od jednog limuna
Priprema:
Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata. Rubovi testa moraju biti visoki 2-3 cm. Zatim ga izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Presecite jagode napola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu, a onda dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu i slatku pavlaku. Ohlađeno testo napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)