STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:
- 6 kašika meda
- 100 g šećera u prahu
- 3 jajeta
- 50 g brašna
- 3 izmrvljena karanfilića
- kašičica cimeta
- kašičica sode bikarbone
- 4 kašike iseckanih oraha
Priprema:
Penasto umutite dva jajeta, žumance i šećer, dodajte med, karanfilić i cimet, pa sve sjedinite. Potom dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite glatko testo. Testo rastanjite na pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu oko pet milimetara. Okruglom modlom vadite manje medenjake, svaki premažite belancetom i pospite seckanim orasima ili kristal-šećerom. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite oko 25 minuta na srednjoj temperaturi.
Možda vas zanima:

NOVOGODIŠNJI MEDENJACI Slatki kolačići koji se tope u ustima, a najbolje idu uz čaj
Neodoljivi kolačići najviše će obradovati decu, a ukrasiće novogodišnju trpezu.

RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.

SNIKERS MAFINI Desert za pamćenje koji uspeva i potpunim početnicima, a super za iznenadne goste
Mirisni i sočni, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI MEDENJACI BOLJI OD KUPOVNIH Savršeno idu uz kafu ili čaj, a zaladiće vas u trenu
Mekani i slatki, nema ko će im odoleti.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)