VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

Potrebno je:
- 1 jaje
- 50 gr margarina
- 100 gr masti
- 100 gr šećera u prahu
- 300 gr brašna
- na vrh noža praška za peciva
- 1 vanilin šećer
- korica limuna po želji
- džem za mazanje
- prah šećer sa vanilom za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaje, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za peciva na vrh noža. Testo razvaljajte za pola cm pa vadite male kružiće. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džemom pa spajajte po dve. Valjajte vanilice u prah šećer.
Možda vas zanima:

BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

NEODOLJIVE VANILICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad slađe i ukusnije
Prave se lako, a smažu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)