VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 50 gr margarina
  • 100 gr masti
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 gr brašna
  • na vrh noža praška za peciva
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna po želji
  • džem za mazanje
  • prah šećer sa vanilom za valjanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaje, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za peciva na vrh noža. Testo razvaljajte za pola cm pa vadite male kružiće. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite džemom pa spajajte po dve. Valjajte vanilice u prah šećer.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading