Potrebno je:
Za patišpanj:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 5 jaja
- 300 g čokolade za kuvanje
- 125 g putera
- 5 kašika šećera
Za dekoraciju:
- 50 g mlevenih oraha
- malo rendane crne i bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom pa sklonite sa šporeta. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa umešajte dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu i dobro umutite. Zatim dodajte šne i sve sjedinite. Isecite patišpanj na dva jednaka dela. Premažite prvu koru filom pa stavite drugu koru. Premažite celu tortu filom, pa ivice pospite mlevenim orasima. Rendanom čokoladom dekorišite sredinu
Komentari (0)