Potrebno je:

Za patišpanj:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike kakaoa

 

Za fil:

  • 5 jaja
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 125 g putera
  • 5 kašika šećera

 

Za dekoraciju:

  • 50 g mlevenih oraha
  • malo rendane crne i bele čokolade

 

Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom pa sklonite sa šporeta. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa umešajte dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu i dobro umutite. Zatim dodajte šne i sve sjedinite. Isecite patišpanj na dva jednaka dela. Premažite prvu koru filom pa stavite drugu koru. Premažite celu tortu filom, pa ivice pospite mlevenim orasima. Rendanom čokoladom dekorišite sredinu

Box: torte
.

Box: Video