ŠAMPITA SA BRESKVAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.

Potrebno je:
Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo
Za fil: 7 belanca, 7 kašika šećera, 500 g bresaka
Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode
Priprema:
Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje.
Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)