OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Panakota sa ukusom limuna će vas očarati, rashladite se kako dolikuje
Idealna poslastica za letnje vrućine...
Panakota od limuna, desert koji osvežava, je mekan i hladan, savršen za vrele dane.
Sastojci:
- 2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
- 1 pakovanje želatina u prahu
- 700 ml slatke pavlake
- 120 g šećera
- 2 ½ kašike sveže rendane limunove kore, podeljene
- 1 kašika likera od pomorandže
Priprema:
Kako biste napravili panakotu, sipajte sok od limuna u malu posudu i pospite ga nearomatizovanim želatinom. Ostavite da odstoji oko 15 minuta dok želatin ne omekša.
Pomešajte slatku pavlaku, šećer i 2 kašike limunove kore u šerpi na srednje jakoj vatri i dovedite do ključanja. Umutite smesu sa želatinom dok se ne rastvori. Sklonite sa vatre i umešajte liker od pomorandže.
Procedite smesu sa pavlakom u srednju posudu i ravnomerno rasporedite u male staklene posude. Stavite nepokrivene pana kote u frižider dok se ne stegnu, najmanje 4 sata. Ako vreme dozvoljava, pokrijte posude plastičnom folijom i ohladite preko noći. Pospite rendanom limunovom koricom. Uživajte!
Bonus video:
Možda vas zanima:
PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva
Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.
LAGAN I UKUSAN SLATKIŠ Panakota sa belom čokoladom je pravo kremasto zadovoljstvo
Lagana struktura je ono što je čini neodoljivom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)