OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Panakota sa ukusom limuna će vas očarati, rashladite se kako dolikuje
Idealna poslastica za letnje vrućine...

Panakota od limuna, desert koji osvežava, je mekan i hladan, savršen za vrele dane.
Sastojci:
- 2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
- 1 pakovanje želatina u prahu
- 700 ml slatke pavlake
- 120 g šećera
- 2 ½ kašike sveže rendane limunove kore, podeljene
- 1 kašika likera od pomorandže
Priprema:
Kako biste napravili panakotu, sipajte sok od limuna u malu posudu i pospite ga nearomatizovanim želatinom. Ostavite da odstoji oko 15 minuta dok želatin ne omekša.
Pomešajte slatku pavlaku, šećer i 2 kašike limunove kore u šerpi na srednje jakoj vatri i dovedite do ključanja. Umutite smesu sa želatinom dok se ne rastvori. Sklonite sa vatre i umešajte liker od pomorandže.
Procedite smesu sa pavlakom u srednju posudu i ravnomerno rasporedite u male staklene posude. Stavite nepokrivene pana kote u frižider dok se ne stegnu, najmanje 4 sata. Ako vreme dozvoljava, pokrijte posude plastičnom folijom i ohladite preko noći. Pospite rendanom limunovom koricom. Uživajte!
Bonus video:
Možda vas zanima:

PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva
Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.

LAGAN I UKUSAN SLATKIŠ Panakota sa belom čokoladom je pravo kremasto zadovoljstvo
Lagana struktura je ono što je čini neodoljivom.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)