BRZI KOLAČ SA JAGODAMA Bez miksera, vrlo lako se pravi, a osvežiće vas tokom toplih dana
Preko pečenog kolača možete dodati malo šećera u prahu

Super lagan kolač sa jagodama je idealan za tople dane.
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 150 ml mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200-250 g svežih jagoda (isečenih na polovine ili četvrtine)
Priprema:
1. U dubljoj činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom viljuškom ili žicom dok se šećer ne otopi.
2. Dodati ulje i mleko, pa sve dobro sjediniti.
3. Umešati brašno i prašak za pecivo, pažljivo mešajući da ne ostanu grudvice.
4. Sipati smesu u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh (otprilike 20x30 cm).
5. Rasporediti jagode po vrhu testa lagano ih utiskujući.
6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok kolač ne porumeni i čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
7. Ostaviti kolač da se malo prohladi, pa iseći i služiti.
Bonus video:
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.

BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.


ČOKO KOCKE Posne i neodoljive, oboriće vas s nogu koliko su dobre
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)