POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima
Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva

Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje kakaa (gorka čokolada u prahu)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja vode
- 1/3 šolje ulja (biljno ili suncokretovo)
- 1 kašika sirćeta (jabukovo ili običnog)
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g mlevenih oraha (po želji)
Priprema:
1. U velikoj činiji pomešaj brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so.
2. Dodaj vodu, ulje, sirće i vanilin šećer i sve dobro sjedini da dobiješ glatku smesu.
3. Dodaj mlevene orahe i lagano promešaj.
4. Sipaj smesu u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzija oko 20x30 cm).
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.
6. Ohladi kolač pre sečenja.
Bonus video:

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)