POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima

Tatjana Badarević

19:06

Slatki kutak 0

Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva

kolač
Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje kakaa (gorka čokolada u prahu)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja vode
  • 1/3 šolje ulja (biljno ili suncokretovo)
  • 1 kašika sirćeta (jabukovo ili običnog)
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 100 g mlevenih oraha (po želji)

Priprema:

1. U velikoj činiji pomešaj brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so.

2. Dodaj vodu, ulje, sirće i vanilin šećer i sve dobro sjedini da dobiješ glatku smesu.

3. Dodaj mlevene orahe i lagano promešaj.

4. Sipaj smesu u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzija oko 20x30 cm).

5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.

6. Ohladi kolač pre sečenja.

Bonus video:

@moja.trpeza Kremasti puding sa jagodama Sastojci: 250 ml šlag krema 400 g jagoda 1 puding od jagode 3 kašike šećera 1 pakovanje piškota Jogurt od jagode Mleko (za potapanje piškota) Priprema: 1. Umutite šlag krem, dodajte jogurt od jagode i sve zajedno promešajte. Ostavite u frižider da se ohladi. 2. Jagode operite, iseckajte i kuvajte sa šećerom dok ne omekšaju. Izblendajte ih, dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite. 3. Piškote kratko potopite u mleko. 4. U čaše ili činije slažite red šlaga, red jagoda s pudingom, red piškota, pa ponovite. 5. Dekorišite po želji i uživajte! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #puding #viral_video ♬ original sound - Moja Trpeza
Tagovi:

Komentari (0)

Loading