POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima
Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje kakaa (gorka čokolada u prahu)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja vode
- 1/3 šolje ulja (biljno ili suncokretovo)
- 1 kašika sirćeta (jabukovo ili običnog)
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g mlevenih oraha (po želji)
Priprema:
1. U velikoj činiji pomešaj brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so.
2. Dodaj vodu, ulje, sirće i vanilin šećer i sve dobro sjedini da dobiješ glatku smesu.
3. Dodaj mlevene orahe i lagano promešaj.
4. Sipaj smesu u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzija oko 20x30 cm).
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.
6. Ohladi kolač pre sečenja.
Bonus video:
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)