BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske

Ivana Pavlović

13:13

Slatki kutak 0

Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

bakin kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 350 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 110 g kiselog mleka
  • 100 ml mleka
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 10 g vanilin šećera
  • oko 500 g smrznutih malina

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporediti maline. Pecite kolač na 200 stepeni oko 40 minuta, pa gotov kolač pospite šećerom u prahu i listićima badema.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading