TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.

torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja 
  • 200 g šećera
  • 180 ml ulja
  • 300 g rendane šargarepe
  • 100 g seckanih oraha
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 300 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

U jednoj većoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i promešajte. Umešajte rendanu šargarepu i orahe. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i so. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u u kalupobložen pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se skroz ohladi. Zasebno umutite krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilu dok ne dobijete gladak fil. Prohlađeni biskvit secite horizontalno na 2–3 dela, pa premažite filom.Ukrasite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading