TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu
Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 180 ml ulja
- 300 g rendane šargarepe
- 100 g seckanih oraha
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
Za fil:
- 300 g krem sira
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj većoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i promešajte. Umešajte rendanu šargarepu i orahe. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i so. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u u kalupobložen pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se skroz ohladi. Zasebno umutite krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilu dok ne dobijete gladak fil. Prohlađeni biskvit secite horizontalno na 2–3 dela, pa premažite filom.Ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:

TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Po receptu za početnike, uspeće bukvalno svima
Savršena za sve svečane prilike.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)