TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu
Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 180 ml ulja
- 300 g rendane šargarepe
- 100 g seckanih oraha
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
Za fil:
- 300 g krem sira
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj većoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i promešajte. Umešajte rendanu šargarepu i orahe. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i so. Sjedinite suve i mokre sastojke i dobro promešajte. Izlijte u u kalupobložen pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se skroz ohladi. Zasebno umutite krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilu dok ne dobijete gladak fil. Prohlađeni biskvit secite horizontalno na 2–3 dela, pa premažite filom.Ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)