PUDING TORTA Najkremastija letnja poslastica koja se topi u ustima, bolju sigurno niste jeli
Lagana i sočna, za sve prilike.
Potrebno je:
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 4 jaja
Za fil:
- 1 puding od čokolade
- 1 puding od vanile
- 200 g margarina
- 2 kašike šećera
- 100 g šećera
- 700 ml mleka
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa brašnom i šećerom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Umešajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Ponovite postupak sa pudingom od čokolade. Ostavite da se ohlade. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Polovinu dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro izmešajte.Isecite pečenu koru na dva jednaka dela, pa prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Šlag umutite s preostalim mlekom i dekorišite tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)