PUDING TORTA Najkremastija letnja poslastica koja se topi u ustima, bolju sigurno niste jeli

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Lagana i sočna, za sve prilike.

puding torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 4 jaja 

Za fil:

  • 1 puding od čokolade 
  • 1 puding od vanile 
  • 200 g margarina
  • 2 kašike šećera
  • 100 g šećera
  • 700 ml mleka
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa brašnom i šećerom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Umešajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Ponovite postupak sa pudingom od čokolade. Ostavite da se ohlade. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Polovinu dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro izmešajte.Isecite pečenu koru na dva jednaka dela, pa prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Šlag umutite s preostalim mlekom i dekorišite tortu. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading