DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

Potrebno je:
- 2 kg zrelih kajsija
- 600 g šećera
Priprema:
Operite dobro kajsije, pa ih očistite od koštica i stavite u veću šerpu. Preko sipajte šećer i dobro promešajte. Sačekajte da džem provri, na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Nakon što provri, smanjite jačinu vatre i pustite da se kuva još nekih 45 minuta. Onda skinite sa vatre i sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Stavite tegle u zagrejanu, isključenu rernu koju ste iskjučili i ostavite ih tu dok se skroz ne ohlade.
Možda vas zanima:

TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta
Ako volite kajsije i belu čokoladu, ovaj džem ćete praviti stalno.

DŽEM OD BRESKVI I VANILE Prste ćete polizati koliko je neodoljiv, kao osmišljen za proleće
Džem od breskvi i vanile recept.

SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.

ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD HUMUSA Namaz od pečenih paprika i oraha osvojio domaćice na mrežama
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

KINDER TORTA Za sve svečane prilike i bitne događaje, deca će je obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

TORTA BELI ANĐEO Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa
Gosti će biti oduševljeni ukusom.

NEODOLJIVI TART SA BELOM ČOKOLADOM Kremast i sladak, uzećete parče više
Odlično ide uz šoljicu kafe.

BRZE BOMBICE OD KAJSIJA Prave se maltene same, a smažu odmah, nema ko će im odoleti
Savršene za slavsku trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.
Komentari (0)