RUSKE KAPE Savršena simfonija čokolade i kokosa, mirisa i ukusa koji se pamte
Nestaće sa stola prve, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 8 jaja
- 650 g šećera
- 20 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 8 kašika tople vode
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i toplu vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite u plehu obloženom pek papirom. U jednoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte 250 g šećera. Umešajte šest kašika brašna i vanilin šećer, pa zakuvajte puding. Kad se smeša prohladi dodajte umućen margarin. Od kore uz pomoć male čaše vadite kružiće. Svaki secite napola pa filujte unutra i spolja. Zatim ih valjajte u kokosovo brašno. Na kraju, prelijte ruske kape otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
RUSKE ŠUBARE ZA PRAVE SLADOKUSCE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a i dupla mera je malo
Sočne i kremaste, gosti će biti oduševljeni.
RUSKE KAPE OD KEKSIĆA SA POMORANDŽOM Još brže i jednostavnije za pripremu, a ukusom bude sva čula
Prave se lako, a pojedu odmah.
RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.
DOMAĆA LEŠNIK GNEZDA ZA SVE SVEČANOSTI A može i dete da ih napravi
Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)