RUSKE KAPE Savršena simfonija čokolade i kokosa, mirisa i ukusa koji se pamte
Nestaće sa stola prve, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 8 jaja
- 650 g šećera
- 20 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 8 kašika tople vode
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i toplu vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite u plehu obloženom pek papirom. U jednoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte 250 g šećera. Umešajte šest kašika brašna i vanilin šećer, pa zakuvajte puding. Kad se smeša prohladi dodajte umućen margarin. Od kore uz pomoć male čaše vadite kružiće. Svaki secite napola pa filujte unutra i spolja. Zatim ih valjajte u kokosovo brašno. Na kraju, prelijte ruske kape otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:

LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.

KOKOS BOMBICE Po receptu za početnike, može i dete da ih napravi, a savršenog ukusa
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

BOMBICE OD KEKSA Prave se maltene same, a jedna mera vam neće biti dovoljna
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

TIRAMISU KUGLICE BUDE SVA ČULA U savršenom spoju sa omiljenim napitkom, a gotove maltene odmah
Naprave se brzo, a nestanu sa stola prve.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)