KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
Testo:
- 7 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g sušenog kokosa
- 100 g brašna
Fil:
- 7 žumanaca
- 120 g šećera
- 3 kašike kakaa
- 250 g putera
Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade
- 30 g putera
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer uz neprestano mućenje. Dodajte kokos i brašno, pa lagano promešajte špatulom dok se smesa ne sjedini.Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite sa šećerom i kakaom na pari sve dok se ne zgusnu, pa pustite da se ohlade. Zasebno umutite outer, pa dodajte prohlađenu smesu od žumanaca. Sjedinite dobro u gladak fil.Preko prohlađene kore sipajte fil pa ravnomerno rasporedite. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom, pa je prelijte preko fila. Ostavite tortu u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:

NEPEČENA KOKOS TORTA Raskošna poslastica jednostavne pripreme kojoj nije moguće odoleti
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

SNEŽNA KRALJICA TORTA Očaravajuća poslastica sa kokosom ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite kokos, ovu poslasticu ćete obožavati.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)