KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.

kokos torta
Shutterstock

Potrebno je:

Testo:

  • 7 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g sušenog kokosa 
  • 100 g brašna 

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 120 g šećera 
  • 3 kašike kakaa
  • 250 g putera 

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade
  • 30 g putera 
  • 50 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer uz neprestano mućenje. Dodajte kokos i brašno, pa lagano promešajte špatulom dok se smesa ne sjedini.Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite sa šećerom i kakaom na pari sve dok se ne zgusnu, pa pustite da se ohlade. Zasebno umutite outer, pa dodajte prohlađenu smesu od žumanaca. Sjedinite dobro u gladak fil.Preko prohlađene kore sipajte fil pa ravnomerno rasporedite. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom, pa je prelijte preko fila. Ostavite tortu u frižideru da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading