BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja 
  • 100 g šećera 
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g putera
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 150 g džema od kajsija

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom. Belanca umutite sa malo soli u  čvrst sneg, a žumanca penasto sa šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Jednu koru premažite džemom od kajsije, pa poklopite drugom korom. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte preko torte.Dekorišite tortu po izboru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading