BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 100 g putera
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g džema od kajsija
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom. Belanca umutite sa malo soli u čvrst sneg, a žumanca penasto sa šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Jednu koru premažite džemom od kajsije, pa poklopite drugom korom. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte preko torte.Dekorišite tortu po izboru.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)