BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 100 g putera
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g džema od kajsija
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom. Belanca umutite sa malo soli u čvrst sneg, a žumanca penasto sa šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Jednu koru premažite džemom od kajsije, pa poklopite drugom korom. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte preko torte.Dekorišite tortu po izboru.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.

ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Drugačija i preukusna, poćiće vam voda na usta
Fenomenalna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNA TORTA Kremasta poslastica koju svi vole, po receptu iz starog bakinog kuvara
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Komentari (0)