BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.

bakin kolač
Shutterstock

Jogurt

Dodavanjem jogurta dobićete na sočnosti i mekoći kolača, a ukus će biti fantastičan.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 450 g brašna
  • 200 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca, pa belanaca sa šećerom umutite u čvrst šne . Zatim smanjite brzinu na mikseru pa umešajte jedno po jedno žumance. Dodajte vanilin šećer, pa postepeno jogurt, brašno i ulje. Sve sjedinite dok ne dobijete glatku smesu.Zagrejte aparat za vafle pa sipajte po malo smese u njega. Pecite bakin kolač. Prijatno!

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading