BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!
Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.
Jogurt
Dodavanjem jogurta dobićete na sočnosti i mekoći kolača, a ukus će biti fantastičan.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml jogurta
- 1 vanilin šećer
- 450 g brašna
- 200 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca, pa belanaca sa šećerom umutite u čvrst šne . Zatim smanjite brzinu na mikseru pa umešajte jedno po jedno žumance. Dodajte vanilin šećer, pa postepeno jogurt, brašno i ulje. Sve sjedinite dok ne dobijete glatku smesu.Zagrejte aparat za vafle pa sipajte po malo smese u njega. Pecite bakin kolač. Prijatno!
Možda vas zanima:

BAKIN KOLAČ Desert mekan kao duša, vraća u dane detinjstva
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)