DOMAĆI KARAMEL OD 3 SASTOJKA Spreman za 10 minuta, najbolje ga dodajte uz palačinke ili sladoled
Držite ga u frižideru do nedelju dana.

Potrebno je:
- 200 g šećera
- 60 g maslaca držanog na sobnoj temperaturi
- 120 ml mlečne slatke pavlake
Priprema:
Šećer karmelizujte pa ga sipajte u šerpu s debljim dnom, i zakuvajte na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se šećer ne rastopi. Onda skinite sa vatre i umešajte maslac. Sve dobro promešajte. Umešajte pavlaku, pa mešajte i dalje dok se smesa ne sjedini. Karamel sipajte u staklene teglice.
Možda vas zanima:

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
Komentari (0)