POLICAJAC TORTA Obožavala je cela Jugoslavija, a jeftina i izdašna
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore:
- 4 jaja
- 24 kašike šećera
- 24 kašike brašna
- 26 kašika mleka
- 5 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za krem:
- 1 litra mleka
- 200 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
- 200 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte mleko, pa nastavite da mutite na najmanjoj brzini. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i mutite, dok se sve ne sjedini. Kalup obložite pek papirom pa sipajte polovinu smese. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak sa preostalom polovinom smese, da dobijete dve kore. Zatim ih vodoravno presecite na pola, da dobijete četiri kore. Prokuvajte mleko sa šećerom, pa kad krene da vri dodajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi.Umešajte maslac pa ga otopite. Potom dodajte mlevene orahe i kratko promešajte. Stavite prvu koru pa preko nje prelijte trećinu pripremljenog krema. Na to stavite drugu koru, pa drugu trećinu kreme. Zagrejte slatku pavlaku pa dodajte polomljenu čokoladu. Prohlađenom glazurom prelijte tortu. Dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)