PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.

pita sa pistaćima
Printscreen

Potrebno je:
Za testo:

  • 125 g putera
  • 90 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • 25 g mlevenih badema

Za fil:

  • 150 g putera
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g mlevenih pistaća
  • 150 g mlevenih badema
  • 30 g brašna
  • 3 kašike džema od malina
  • 250 g svežih malina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite šećer sa puterom. Onda dodajte jaje, pa na kraju i brašno i mlevene bademe.  Treba da dobijete mrvičasto testo. Umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite sat vremena da se ohladi. Zasebno umutite šećer sa puterom, pa polako dodajte jedno po jedno jaje, a onda pistaće, badem, brašnp, džem i maline. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Izbockajte viljuškom,prekrijte testo papirom, a preko njega sipajte pasulj ili kuglice od gline za tart. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa skinite kuglice i papir, i pecite još 8–10 minuta. Izvadite iz rerne i smanjite na 160 stepeni, a preko testa razmažite džem od malina. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading