PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
Potrebno je:
Za testo:
- 125 g putera
- 90 g šećera
- 1 jaje
- 250 g brašna
- 25 g mlevenih badema
Za fil:
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 100 g mlevenih pistaća
- 150 g mlevenih badema
- 30 g brašna
- 3 kašike džema od malina
- 250 g svežih malina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite šećer sa puterom. Onda dodajte jaje, pa na kraju i brašno i mlevene bademe. Treba da dobijete mrvičasto testo. Umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite sat vremena da se ohladi. Zasebno umutite šećer sa puterom, pa polako dodajte jedno po jedno jaje, a onda pistaće, badem, brašnp, džem i maline. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Izbockajte viljuškom,prekrijte testo papirom, a preko njega sipajte pasulj ili kuglice od gline za tart. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa skinite kuglice i papir, i pecite još 8–10 minuta. Izvadite iz rerne i smanjite na 160 stepeni, a preko testa razmažite džem od malina.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
RAŽNJIĆI SA POVRĆEM Najbolje sa roštilja, za ručak koji se pamti
Dodajte uz salatu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)