MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Testo:
- 350 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 60 g šećera
- 30 g putera
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g putera
- 20 g cimeta
Premazivanje:
- 60 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Dodajte ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Smesu prelijte preko brašna i zamesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste. Zasebno pomešajte otopljeni puter, šećer i cimet. Testo razvucite u oblik pravougaonika i pramažite filom od cimeta i šećera, pa urolajte. IIsecite rolnice noem pa prebacite u pleh oblože pek papirom. Ostavite ih malo u plehu da narastu. Pecite rolnice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešajte otopljeni puter sa prah šećerom i mlekom, pa time prelijte prohlađene rolnice.
Možda vas zanima:
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)