MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

I dupla mera će biti malo.

posne cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je:
Testo:

  • 350 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 60 g šećera
  • 30 g putera 
  • 120 ml mleka
  • 60 ml vode

Fil:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g putera
  • 20 g cimeta

Premazivanje:

  • 60 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 kašika mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Dodajte ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Smesu prelijte preko brašna i zamesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste. Zasebno pomešajte otopljeni puter, šećer i cimet. Testo razvucite u oblik pravougaonika i pramažite filom od cimeta i šećera, pa urolajte. IIsecite rolnice noem pa prebacite u pleh oblože pek papirom. Ostavite ih malo u plehu da narastu. Pecite rolnice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešajte otopljeni puter sa prah šećerom i mlekom, pa time prelijte prohlađene rolnice.

 

Komentari (0)

Loading