MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Testo:
- 350 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 60 g šećera
- 30 g putera
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g putera
- 20 g cimeta
Premazivanje:
- 60 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Dodajte ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Smesu prelijte preko brašna i zamesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste. Zasebno pomešajte otopljeni puter, šećer i cimet. Testo razvucite u oblik pravougaonika i pramažite filom od cimeta i šećera, pa urolajte. IIsecite rolnice noem pa prebacite u pleh oblože pek papirom. Ostavite ih malo u plehu da narastu. Pecite rolnice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešajte otopljeni puter sa prah šećerom i mlekom, pa time prelijte prohlađene rolnice.
Možda vas zanima:
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)