BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
Potrebno je:
- 2 kg zrelih kajsija
- 600 g šećera
Priprema:
Operite dobro kajsije, pa ih očistite od koštica i stavite u veću šerpu. Preko sipajte šećer i dobro promešajte. Sačekajte da džem provri na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Nakon što provri, smanjite jačinu vatre i pustite da se kuva još nekih 45 minuta. Onda skinite sa vatre i sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Stavite tegle u zagrejanu, isključenu rernu koju ste isključili i ostavite ih tu dok se skroz ne ohlade.
Možda vas zanima:
TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta
Ako volite kajsije i belu čokoladu, ovaj džem ćete praviti stalno.
BAKIN DŽEM OD KAJSIJA Svaki zalogaj budi nostalgiju, a treba vam samo 2 sastojka
Priprema je jednostavna, a savršeno ide uz palačinke i krofne.
DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)