SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g kora za baklavu
- 400 g seckanih badema
- 250 g otopljenog putera
Za preliv:
- 500 ml mleka
- 250 ml vode
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U podmazan pleh poređajte jednu na drugu 6 kora i svaku premažite puterom. Rasporedite bademe, pa preko njih poređajte još 6 kora na isti način. Poslednju odozgo premažite puterom. Isecite baklavu na manje kocke i prelijte preostalim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Za sirup, stavite oba šećera i vodu da provri, zatim smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta. Sipajte mleko, izmešajte. Kad se prohladi, prelijte vruću baklavu. Odozgo pospite bademima.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MLEKOM SOČNIJA OD KLASIČNE A gotova dok pristavite kafu
Nije preslatka a ukusom budi sva čula.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)