ČOKOLADNA KOKOS TORTA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, polizaćete i tanjir koliko je ukusna

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Kremasta i slatka, uzećete parče više.

čokoladna kokos torta
Shutterstock

Potrebno je:
za kore :

  • 18 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 300 g kokosovog brašna

za fil :

  • 18 žumanca
  • 250 g šećera
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 250 g maslaca
  • 125 g margarina

i još :

  • 100 g šlaga
  • 200 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte.Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite još dve iste kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu i mešajte da se otopi. Umutite maslac sa margarinom, pa umutite sa dobro ohlađenim filom.Ređajte redosledom:kora- 1/3 fila- opet koru pa fil. Šlag umutite sa mlekom pa dekorišite tortu. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading