ČOKOLADNA KOKOS TORTA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slatka, uzećete parče više.
Potrebno je:
za kore :
- 18 belanaca
- 18 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 300 g kokosovog brašna
za fil :
- 18 žumanca
- 250 g šećera
- 250 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
- 125 g margarina
i još :
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte.Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite još dve iste kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu i mešajte da se otopi. Umutite maslac sa margarinom, pa umutite sa dobro ohlađenim filom.Ređajte redosledom:kora- 1/3 fila- opet koru pa fil. Šlag umutite sa mlekom pa dekorišite tortu. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
NEPEČENA KOKOS TORTA Raskošna poslastica jednostavne pripreme kojoj nije moguće odoleti
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)