VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Tradicionalni recept za gastronomski užitak koji budi sva čula

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

vojvođanska mućkalica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g svinjetine
  • 150 g teletine
  • senf
  • 2 kašike ulja

Mućkalica:

  • 150 g crnog luka
  • 150 g paprika iz turšije
  • kašika paradajz-pirea
  • malo supe od mesa
  • gustin po potrebi

Priprema:

Iseckajte obe vrste mesa na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Onda ih premažite uljem i ostavite da odstoje oko sat. Zatim ih premažite senfom i ispecite na roštilju.Crni luk oljuštite i isecite na krupnije kocke. Propržite seckan crni luk pa dodajte paprike iseckane na kockice. Dodajte kašiku paradajz-pirea pa nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Zatim kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading