VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Tradicionalni recept za gastronomski užitak koji budi sva čula
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 150 g svinjetine
- 150 g teletine
- senf
- 2 kašike ulja
Mućkalica:
- 150 g crnog luka
- 150 g paprika iz turšije
- kašika paradajz-pirea
- malo supe od mesa
- gustin po potrebi
Priprema:
Iseckajte obe vrste mesa na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Onda ih premažite uljem i ostavite da odstoje oko sat. Zatim ih premažite senfom i ispecite na roštilju.Crni luk oljuštite i isecite na krupnije kocke. Propržite seckan crni luk pa dodajte paprike iseckane na kockice. Dodajte kašiku paradajz-pirea pa nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Zatim kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)