BAKINE ORASNICE Pola pleha nestane dok trepnete, a isto vreme hrskave i mekane
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
- 200 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte mlevene orahe i sok od limuna.Varjačom dobro izmešajte. Podelite testo na 50 kuglica pa svaku formirajte u valjak. Onda valjajte u seckane orahe i blago krajeve savjte ka unutrašnjosti da se dobijete orasnice. Stavite u pleh obložen pek papirom. Smanjite temperaturu na 100 stepeni pa sušite orasnice 20 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE ORASNICE PO STAROM BAKA MILEVINOM RECEPTU Spolja hrskave, a iznutra mekane
Treba vam samo 3 sastojka, a tope se u ustima.
ORASNICE Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju kafe.
ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.
DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)