MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Sočna i mirisna, za prave sladokusce.

baklava sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • pakovanje tankih kora za pitu
  • 500 g višanja

Fil:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera (ako volite slađe možete dodati jos polovinu šolje)
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Za špin:

  • 1 šolja vode
  • 1 i po šolja šećera
  • par kapi limunovog soka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite belanca sa šećerom. Onda dodajte griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sjedinite dobro smesu.Kore razdvojite po 3 komada. Premažite filom prvu i drugu koru, a na treću poređajte samo višnje. Zatim savijte krajeve i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite štrudle oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vodu stavite da provri, pa dodajte šećer i ostavite da provri dok ne ispari polovina tečnosti. Potom dodajte par kapi limunovog soka. Prekrijte pečenu baklavu vlažnom krpom i ostavite da se prohladi. Na kraju je secite na parčiće i prelijte pripremljenim prelivom. Pospite baklavu šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading