MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- pakovanje tankih kora za pitu
- 500 g višanja
Fil:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera (ako volite slađe možete dodati jos polovinu šolje)
- 1 šolja ulja
- 1 šolja griza
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za špin:
- 1 šolja vode
- 1 i po šolja šećera
- par kapi limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite belanca sa šećerom. Onda dodajte griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sjedinite dobro smesu.Kore razdvojite po 3 komada. Premažite filom prvu i drugu koru, a na treću poređajte samo višnje. Zatim savijte krajeve i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite štrudle oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vodu stavite da provri, pa dodajte šećer i ostavite da provri dok ne ispari polovina tečnosti. Potom dodajte par kapi limunovog soka. Prekrijte pečenu baklavu vlažnom krpom i ostavite da se prohladi. Na kraju je secite na parčiće i prelijte pripremljenim prelivom. Pospite baklavu šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)